Избор партнера за опрему за етикетирање

Како винска индустрија наставља да расте - у просеку забележивши значајан раст од 5,7% у периоду 2014-2019., Винари и власници винарија требају иновативне начине да истакну своје брендове док се конкуренција наставља узлазном путањом. Креативне и јединствене етикете вина и етикете лименки вина само су један од начина за привлачење пажње и стварање разлике. Добра вест је да постоји низ технологија етикетирања које ће помоћи да се визуелно утиче на љубитеље вина свуда.

Производња вина фокусира се на искуство пивача стварањем сложених и занимљивих укуса, ау неким случајевима и употребом рецепата из старог света. Популарност не расте само узбудљивим укусима, већ и органским винима, винима без шећера и винима са мало угљених хидрата. Са старим и новим играчима на тржишту - а да не помињемо растући тренд претплате вина - још је критичније да винарије брендирају своје вино на начин који ће се држати купаца и задржати да се врате по још.

Опрема за етикетирање вина

Актуелни трендови

Како се број винарија повећава, тако се повећавају и производни трендови, могућности флаширања и технологија етикетирања.

Предвиђања за винску индустрију изгледају сјајно. Међутим, очекује се да ће се фокус потрошача мало пребацити на давање предности квалитету у односу на количину, што значи да су идентитет бренда и амбалажа значајни покретачи успеха.

У недавном истраживању дегустације вина, неколико боца вина чија је цена коштала 10-150 долара подељено је учесницима. Ево шта је откривено.

• 82% испитаника изабрало је боцу вина на основу изгледа етикете
• 65% је утицало на то колико скупо мисли да вино изгледа
• 58% брине о винском региону
• На 53% утицали су облик и боја боце
• 46% радије купује нешто у чему су уживали у прошлости
• 42% је више волело бербу вина

Актуелни трендови

Према резултатима истраживања, јасно је да начин на који винске боце изгледају важно за потрошаче. Да ли сјајна етикета значи забаву и необичност или елегантна и софистицирана, можда зависи од вашег циљног тржишта - али у сваком случају, ваша боца вина треба да плијени пажњу и комуницира квалитетом. То значи да је вашој етикети вина потребан прави дизајн - и мора се правилно и доследно придржавати како би ваша боца вина изгледала најбоље како на мрежи тако и на полици. На крају, ваша етикета вина има само 1,5 секунде да изврши удар.

Да бисте привукли пажњу купаца вина, на први поглед саопштите висок квалитет производа. То можете учинити развијањем сјајног дизајна етикета вина који заинтригира љубитеље вина и приморава их да одаберу ваше вино. Ево неколико елемената дизајна које треба узети у обзир.

• Размислите о боји боце, боји вина и етикети. Које емоције желите да пренесете? Светле боје изазивају ведрину, енергију и смелост. Пригушене боје сугеришу софистицираност и суптилност. Тамне боје обећавају богате рибе и интриге. Можете чак и да размислите о наметању светле етикете на тамној бочици ради ефекта високог контраста који визуелно искочи.

• Броје се и ваши избори фонта и материјал за етикете. Да ли је изглед који тражите минималистички, елегантан, винтаге, модеран или нервозан? Желећете да одаберете фонт који даје прави тон, одаберете занимљиво уметничко дело и обавезно одаберете текстуру етикете која подржава вашу марку и карактер вашег вина.

• Размислите о употреби винских етикета и амбалаже јединственог облика. Можда чак и направите додатни креативни пут и све то повежите тематским дизајном, усклађујући своју бочицу, етикету, чеп и кутију за отпрему - или ако имате собу за финансијско миговање, наручите прилагођене етикете вина.

• Ево бескорисних уобичајених речи и фраза које немају никакву корисну сврху на етикети вина и треба их занемарити.

Након што закуцате дизајн етикете боце за вино, уверите се да је поступак етикетирања оптимизован, осигуравајући да свака појединачна боца има савршено постављену етикету.

Врсте опреме за етикетирање

Која машина за етикетирање ће вам омогућити да направите више вина за мање времена? Спремни да питате своју игру етикетирања вина? Улагање у машину за етикетирање вина која ће вам помоћи да појачате производњу уз одржавање квалитета може бити само оно што вам треба да бисте пратили конкуренцију.

Винарије имају неколико могућности означавања вина у боцама и конзервираним винима. Генерално, машине за наношење налепница долазе у ручним, полуаутоматским и аутоматским моделима. Познавање потреба за наношењем етикета и брзине производње циљева помоћи ће у сужавању избора.

Врсте опреме за етикетирање

Машине за ручно етикетирање захтевају од радника да појединачно утоваре и примене сваку етикету.

Полуаутоматским машинама за етикетирање управља ручни или ножни прекидач. Запослени утовари боце на транспортер, а затим притисне дугме да налепи етикете. Овај метод је бржи и конзистентнији од ручног етикетирања.

У многим случајевима, полуаутоматска машина за етикетирање која се омотава најбоља је опција за етикетирање вина у боцама, јер вам омогућава да временом пређете са мале серије производње на потпуно аутоматску линијску етикету без потребе за ремонт опреме или линије за флаширање.

Аутоматске машине за етикетирање имају ротационе и редовне опције. Обоје су бржи и тачнији од ручних и полуаутоматских етикета. Аутоматске машине за етикетирање у линији пружају огроман скок у продуктивности и ефикасности. Након што се флаше вина или лименке напуне, могу се континуирано додавати у машину за етикетирање, што резултира са око 150 етикетаних производа на сат. Ротационе машине за етикете су на врху спектра, раде до 500 етикета на сат и пружају крајњу контролу и доследност постављања етикета.

Опрема за аутоматско етикетирање варира у погледу могућности и цене. Изаберите ону која не само да задовољава ваше тренутне оперативне потребе, већ се може прилагодити вашим потребама како растете.

Значај опреме за етикетирање

Без обзира колико брзо можете да флаширате и етикетирате своје вино, укупна производња биће ограничена брзином којом можете да га спакујете и пустите на тржиште. У овом процесу један од главних изазова са којим се суочавају многе винарије је штампање и наношење етикета.

Машине за етикетирање флаша имају различите цене, што власницима винарија често делује неодољиво са ограниченим буџетом. Међутим, додавање ефикасне опреме за етикетирање може драматично повећати продуктивност и брзо се исплатити тако што ће одмах повећати излаз.

Ефикасност

Обично већина винарија започиње без великих капиталних улагања, па да би започели производњу, морају сваку боцу вина обележити ручно.

Међутим, додавање једне полуаутоматске машине за етикетирање, стоне или модуларне, може повећати продуктивност за скоро 500%, омогућавајући етикетирање до 150 боца на сат. Ови мањи етикети су повољнији за нове или мале винарије. Ове опције такође функционишу боље ако требате да редовно шаљете месечне наруџбине претплате за вино на време.

Ефикасност

Потпуно аутоматске редне машине за етикетирање су физички веће и мало скупље, али могу да означе до 500 боца на сат. Ово повећање ефикасности омогућава винаријама да пуне више боца без сигурносне евиденције у фази етикетирања.

Како све више вина напушта линију за пуњење и излази на тржиште, опрема за етикетирање више ће него оправдати инвестицију.

Квалитет

Коришћење полуаутоматске или потпуно аутоматске опреме за етикетирање даје винарији могућност да сваки пут тачно постави добро дизајнирану етикету. И сви знамо да је сјајна етикета која се равномерно и прецизно примењује пресудан маркетиншки алат.

Машине за етикетирање брже су и нуде доследније постављање са мање грешака од ручног поступка ручног етикетирања. Најбоља опрема за етикетирање укључује стабилизаторе који обезбеђују да се етикета поставља равномерно и на исто место изнова и изнова, без померања вертикално или хоризонтално.

Квалитет

Цост Вс. Вредност

Иако се почетни трошкови куповине или закупа нове опреме за етикетирање могу учинити застрашујућим, неопходно је проценити све факторе трошкова који утичу на вашу винарију.

На пример, једнократна куповина опреме за етикетирање биће знатно мања од трошкова ангажовања стално запослених радника који ће налепити етикете на боце или лименке. Ако већ имате раднике који причвршћују етикете, аутоматизација поступка етикетирања ослободиће их да обављају више задатака за штампу или профилирање.

Други важан део једначине трошкова је смањење отпадних и неисправних производа који долазе са линије. Опрема за етикетирање је доследна и поуздана, тако да се елиминишу људске грешке и поставља се мање етикета, што штеди новац. Постоји нешто за разумевање ефикасности и уштеде трошкова у односу на стварну готовинску цену опреме. На крају, вредност опреме је на много значајних начина већа од цене.

Процена вашег подешавања

Пре него што донесете одлуку о типу машине за наношење етикета коју желите да купите, процените тренутну поставку и одредите улогу коју ће машина за етикетирање играти у вашој линији за флаширање. Такође је критично утврдити параметре који ће одредити величину и врсту машине за етикетирање која вам је потребна. Ово ће вам помоћи да одаберете етикету вина која одговара вашим потребама, неприметно се уклапа у ваш тренутни рад и чини ваш процес ефикаснијим.

Процена вашег подешавања

Ваша продукција

Да бисте правилно проценили своје потребе, јасно идентификујте своје ознаке и производне циљеве.

Започните тако што ћете одредити количину и брзину којом желите да се ваш производ креће линијом. Машине за етикете долазе у различитим опсезима брзине, па одаберите ону која умањује брзину коју ваша линија може да одржи.

Ваша продукција

Такође ћете морати да узмете у обзир потенцијални застој који би могао настати док мењате апликације за етикетирање (нпр. Прелазак са ручног етикетирања на полуаутоматску машину).

Било која машина за етикетирање вина коју сте изабрали имаће предности и недостатке, па потражите етикету која ће вам бити једноставна за постављање, употребу и одржавање.

Простор и опрема

Једном када на уму имате јасне циљеве за количину вина коју ћете прогурати кроз своју линију и којом брзином, следећи корак је проналажење опреме која ће ући у ваш простор и бити лако доступна. Остала разматрања укључују компатибилност постојеће опреме и укупан дизајн производне линије.

Простор и опрема

Ваша производна линија укључује читав низ машина, попут пунила, затварача или чепова, и етикета. Ради ефикасности, најбоље је купити машину за етикетирање која је компатибилна са опремом коју већ имате у својој линији да бисте спречили проблеме. Ово је такође прилика да одлучите да ли желите да се ваша машина за етикетирање не поклапа са вашом тренутном машином или бисте више волели самостојећи етикету.

Требали бисте одабрати етикету која може пратити ваше машине за пуњење и заптивање, као и скалирати се са вашом компанијом како расте.

Разматрање контејнера и етикета

Већина винарија и даље радије користи стаклене боце за своје вино. Међутим, стаклене боце могу бити скупе и тешке. Алуминијумске лименке, популарни тренд у економском винском сектору, лакше су и исплативије. Иако већина врхунских винарија верује да естетика и фактор класе стаклене боце сваки пут победе алуминијумску лименку. Али, према пићима вина, амбалажа не прави разлику у начину укуса вина.

Према фоодандвине.цом, тест слепог укуса открио је да када је 86 одраслих добило идентична вина уливена у шољу, једно из боце и једно из конзерве, 48,5% је више волело флаширану верзију у поређењу са 45,3% која је преферирала верзију у конзерви ( са 5,8% који не показују преференције).

Без обзира на жељу вашег бренда, након што одредите коју врсту посуде ћете користити за своје вино, време је да одредите величину, стил и пласман етикете вина. Можете бирати између предњих и задњих налепница, омотаних налепница или налепница са стезним рукавима.

Ако знате да ће ваша бочица или лименка имати необичан облик или препознатљив конус, мораћете да пронађете машину за етикетирање која може правилно фиксирати етикете према тим јединственим димензијама. Машине за етикетирање имају различите величине и типове, али нису нужно универзалне за све примене етикета.

Квалитетни контејнери и етикете

За оштар, професионалан изглед обавезно користите висококвалитетне материјале. Иако одговарајући етикета може сјајно да означи ваше лименке и боце, ако се контејнери који се користе нису премиум, они могу проузроковати проблеме због којих ваш производ изгледа лоше.

Без обзира шта одабрали, будите сигурни да су контејнери доследни. Несавршености и недоследности у величини и облику могу довести до тога да машина за етикете погрешно прочита место где треба да се поставе етикете. Редовно прегледавајте своје контејнере на било какве знаке лошег квалитета како бисте им се могли обратити пре него што буду напуњени и непрописно означени.

Рандомизирани, али благотворан начин за испитивање конзистентности серије лименки или боца је помоћу „квадратног теста“. Да бисте то урадили, ставите лименку или бочицу на равну ивицу или лењир и полако је ротирајте. Ако постоје било какве аномалије облика, видећете да се појављују празнине између контејнера и равне ивице. Ове мање промене облика могу бити довољне да утичу на лепљивост и изглед ваших етикета.
Недоследности могу створити облачиће испод налепнице. Ово такође може утицати на етикете на стезне рукаве.

Квалитет етикете је још један фактор који ће одредити ваше укупне резултате. Налепнице се испоручују из различитих материјала и могу да користе разна лепка или лепкове када се наносе на ваше контејнере. Налепнице лошег квалитета подложне су кидању, бубању, размазивању и другим неисправностима у раду налепница. Изаберите добро познату марку наљепница и поуздајте се те размислите да ли више волите папир или синтетички производ.

Запамтите, лоше дизајниране и примењене етикете лако ће уочити љубитељи вина који цене све аспекте винске културе, укључујући и амбалажу.

Избор партнера за опрему за етикетирање

Избор одговарајуће опреме за етикетирање вашег вина зависиће од не само функционалности машине. Када купујете од произвођача или дистрибутера опреме за етикетирање, са њима започињете и трајно партнерство. Ево неколико ствари које треба узети у обзир приликом одабира партнера за етикетирање.

Избор партнера за опрему за етикетирање

Делови и сервис

Делови

Природно, сва опрема подлеже одређеној стопи квара када се тешко користи. Неопходно је да произвођач машина за етикетирање има при руци резервне делове и да су доступни. Што дуже ваша машина не ради, мање производа можете изаћи кроз врата -
а време је новац.

Обавезно питајте добављача опреме за етикетирање да ли се зна да ли се неки од делова истрошио и које је време чекања на замену. То ће вам омогућити да планирате било какво одржавање или поправке које ће бити потребно обавити без утицаја на ваше редовно време производње.

Услуга

Кључ да ваша линија вина ради без застоја је осигурати да се ваша опрема за етикетирање добро одржава и сервисира током целог живота. Произвођач ваше машине за етикетирање треба да буде доступан на сва ваша питања или недоумице и да вам помогне у решавању мањих проблема.

Најбољи начин да пронађете угледног трговца је тражење препорука у оквиру винске заједнице. Док проучавате продавце опреме за етикетирање, узмите у обзир благовременост њихових одговора, да ли су њихова решења поуздана и да ли могу да пруже сталне надоградње и континуирану подршку. Све ово ће бити важно како ваша операција почиње да расте.

Квалитет

Производи високог квалитета требали би бити циљ сваког произвођача. Међутим, не поштују све компаније исти сет стандарда.

Да бисте били сигурни да добијате најбољу вредност за свој новац, поставите продавцу неколико питања о њиховим поступцима контроле квалитета за делове, поправке и нове машине. На пример, сазнајте како тестирају машине пре претпродаје и питајте какве се инспекције врше на половним и обновљеним машинама пре него што их препродају.

Улагање које данас уложите у опрему за етикетирање ваше винарије дугорочно ће зависити од подршке и бриге купаца произвођача опреме. Као њихов купац желите да знате да они стоје иза својих производа пружајући темељне и корисне одговоре на ваша питања, олакшавајући добивање делова и придржавајући се висококвалитетних стандарда за сву своју опрему, нову или половну. Сви ови фактори ће утицати на то колико добро ваша машина за етикетирање ради изван првих неколико хиљада боца, а како се ваша операција вина шири.

Закључак

Како идете ка повећању производње вина помоћу професионалне опреме за етикетирање, имајте на уму све одлуке које ћете морати донети.

• Процените тренутну производну линију и одредите број боца или лименки којима је потребно обележавање, као и сва ограничења простора и дизајна.

• Када поставите неке производне циљеве и имате идеју како ћете интегрисати нови део опреме за етикетирање, време је да кренете у куповину. Куповином машине за етикетирање биће потребно да упоредите различите опције, укључујући полуаутоматске, потпуно аутоматске, стоне, линијске или ротационе. Такође ћете морати да узмете у обзир своје материјале (стаклену боцу, алуминијумску лименку, винил етикете, сјајне папирне етикете итд.) Како бисте осигурали да машина за етикетирање коју одаберете добро функционише.

• Имајте на уму да ће опрема за етикетирање коју одаберете такође захтевати стално одржавање и негу како би остала оперативна. Требали бисте контактирати реномираног продавца и добити информације о уговорима о услугама и доступности делова како бисте имали ресурсе потребне за одржавање нове машине у исправном стању.

Ефикасна употреба аутоматизоване технологије етикетирања нуди значајна побољшања у продуктивности и производњи за винарије у целини.

Међутим, проналазак праве машине за етикетирање је кључ. Пре куповине обавезно процените квалитет, брзину и поузданост свих потенцијалних машина за етикетирање.