Машина за етикетирање лименки

ВКПАК машине за етикетирање лименки

Ручно наношење налепница је приступачна и лака метода, али то није практичан начин наношења налепница у великим количинама. Аутоматске машине за етикетирање у вашем систему паковања омогућавају ефикаснију производњу и штеде вам више времена уз смањење трошкова производње.

ВКПАК производи разне машине за етикетирање и штампање како би аутоматски штампао и осигурао налепнице за широк спектар врста контејнера као што су тегле, боце или лименке. Наши производи користе трајне компоненте и најновије технологије популарних брендова како би осигурали тачне отиске на пакетима.

ВКПАК-ове машине за етикетирање на продају помажу у стварању флексибилнијег система паковања и дуготрајним отисцима како би се ваш бренд истакао међу осталим производима на полицама. Нека ваше паковање производа говори за вас, привуче више купаца и посматра вашу ескалацију продаје одлучујући се за ВКПАК-ова решења за паковање.

Наша машина за етикетирање лименки може се користити у типовима лименки

Алуминијумска лименка, понекад погрешно назван „лименка“, контејнер за једнократну употребу за паковање направљен првенствено од алуминијума. Обично се користи за храну и пиће као што су пиво, печени пасуљ и супа, али и за производе као што су уље, хемикалије и друге течности.

Лименка за пиће (или лименка за пиће) је метална посуда дизајнирана да држи фиксни део течности као што су газирана безалкохолна пића, алкохолна пића, воћни сокови, чајеви, биљни чајеви, енергетска пића итд.

Лименка за уље (канта за уље или уље) је лименка која садржи уље (обично моторно уље) за машине за подмазивање. Лименка за уље такође се може користити за пуњење лампиона на бази уља. Занимање, које се назива науљивачем, може да користи уље (између осталог алата) за подмазивање машина.

Челична лименка, лименка, лимена, челична амбалажа или лименка је контејнер за дистрибуцију или складиштење робе, направљен од танког метала. Многе лименке захтевају отварање сечењем „краја“; други имају уклоњиве навлаке. Могу да чувају широк спектар садржаја: храну, пиће, уље, хемикалије итд.

Аутоматска машина за етикетирање коју наша компанија производи дизајнирана је за тело лименки. Имају функције аутоматског заустављања, бројања, уштеде енергије. Погодно за боце, лименке за пиво и друге цилиндричне посуде.

Добили смо нову машину за етикетирање конзерви! То ће нам пружити већу флексибилност у паковању специјалних пива. Са нашим штампаним лименкама морали смо да наручимо одређени број лименки одједном, што је ограничавало количину различитих пива која смо могли да пакујемо (јер не можемо да складиштимо бесконачно лименки!). Али ова нова машина омогућава нам да појединачно наручимо празне црне лименке и етикете! Тако да сада можемо експериментисати са паковањем различитих омиљених пабова за ширу јавност! Лименке нам долазе црне, напунимо их пивом дана, затворимо их и зашијемо, а затим ошамаримо етикету.

Шта је машина за етикетирање лименки?

Машина за етикетирање или штампање лименки такође се може назвати следеће, у зависности од врсте посла који обавља и контејнера са којим машина може да се носи:

  • Машина за етикетирање / штампање лименки или машина за етикетирање / штампање калаја
  • Машина за етикетирање / штампање тегли
  • Машина за етикетирање боца

То су машине дизајниране за штампање и наношење налепница на разне производе, паковања или контејнере. Могу се придржавати многих врста површина као што су алуминијум, бубњеви од влакана, пластика, челик и стакло.

Пошто су етикете у многим ситуацијама веома тражене, машине за етикетирање и штампање уграђене су у рад многих компанија са великим количинама паковања производа. Предузећа која имају системе за управљање складиштем залиха такође захтевају потребу за посебном опремом за етикетирање. Друга сврха ових машина је означавање усклађености јер су такође интегрисане у биљне процесе произвођача опреме.

Машине за етикетирање и штампу се крећу од ручних уређаја за једноставно наношење налепница до високопроизводних машина које омогућавају потпуно аутоматизоване процесе штампе и наношења. У ствари, машине за аутоматско етикетирање су међу најчешћим врстама етикета које се продају на тржишту, јер им није потребан оператер да би функционисали. Што се тиче машина за етикетирање и штампање ВКПАК-а, све оне имају аутоматски рад.

Главне компоненте машине за етикетирање лименки

# 1 Левак за храњење
Резервоар за храњење игра важну улогу у целом процесу етикетирања, јер обезбеђује прецизну дистрибуцију етикете у контејнере. Храни контејнере до станице за етикетирање ради етикетирања, што се дешава континуирано и систематски. Штавише, спречава пуцање контејнера и елиминише потребу за ручним утоваром предмета који ће бити означени.

# 2 Станица за етикетирање
Ова станица се састоји од плочице за етикетирање и главе за етикетирање којом можете да контролишете правилно постављање како бисте прилагодили величину бочице која се етикетира.

# 3 Контролна табла додирног екрана
Контролна табла омогућава систематско управљање поступком означавања. Помоћу овога можете да прилагодите или измените поставке за производни процес. Штавише, контролна табла такође упозорава оператера у случају хитних случајева који захтевају хитну пажњу.

# 4 Механизам погона
Овај механизам има мотор, систем ваљака и транспортер за погон целокупне машине за етикетирање и помаже јој да помера компоненте у складу с тим.

Како машине за етикетирање могу да функционишу

Све машине за етикетирање и штампање лименки у основи раде на исти начин. Почетна фаза процеса обележавања започиње производима који се доводе у станицу за етикетирање кроз резервоар за храњење. На станици за етикетирање поклопац или тело контејнера је означено јер се континуирано помера транспортером.

За етикете осетљиве на притисак, претходно израђена налепница се налепи и лепи на поклопац или цилиндрично тело контејнера док се окреће. С друге стране, машина за оптичку ласерску штампу и машина за бризгање штампа штампају се на контејнере ласером или мастилом док пролазе кроз станицу за етикетирање.

Означени / одштампани контејнери ће се и даље кретати кроз транспортер док не дођу до краја линије. Машина ће извршити поступак обележавања за остатак контејнера, осим ако је не зауставите.

Када вам је потребно решење за означавање лименки, ВКПАК нуди следеће производе како би удовољили вашим захтевима